13 Feb 2018

Kayuhan Pertama Makationg dan TBP

1 Januari 2018 sempat berkayuh dengan geng Kerian Cycling Group iaitu Abang Azman dan anaknya mendaki bukit Makationg di Tupai dan downhill di Taiping Bike Park TBP. Walaupun dah tinggal kat Taiping ni lebih kurang 2 tahun lebih ni la baru pertama kali dapat ke tempat menarik ni dengan gerek. Dengan hanya pakai basikal ekor keras (hardtail) dan fork yang pendek 100mm sahaja berjaya juga turun TBP yang curam tu dengan menuntun basikal.. hahah terrer tak?
Memang respect dekat pengayuh tegar macam Abg Man ni dan anaknya yang hebat ni, tak mampu nak kejar dah.. apapun lain kali jangan lupa ajak lagi.














Jarak kayuhan 21.6km je tapi avarage speed 14kmh.. kesian




EmoticonEmoticon

Tag Awan

Lain-lain (19) Events (14) Basikal MTB (12) Komputer (12) Strava (10) Linux (9) Software & Tools (7) Running (5) CMS (4) Drupal (4) SV4 (3) Video (3) Android programming (2) Debian (2) Honda (2) Hiking (1) Virtualbox (1)